Header afbeelding

Invisalign


Werking

Een behandeling met Invisalign aligners (doorzichtige ‘hoesjes’, die de tanden op lijn zetten) bestaat uit een reeks van uitneembare aligners die je gemiddeld elke 7 - 10 dagen vervangt door een nieuwe set. Hiernaast zullen attachments (soort lijmbolletjes) op een aantal tanden en kiezen worden geplaatst om in combinatie met de aligners de gewenste correcties te verkrijgen. Elke aligner is op maat gemaakt, alleen voor jouw gebit. Telkens wanneer je een nieuwe aligner over de tanden klikt, zal je gebit geleidelijk verschuiven -stapje per stapje, week na week- naar de gewenste positie die je specialist heeft voorgeschreven. Soms is het nodig zelf elastiekjes erbij te dragen om de boven- en ondertanden ten opzichte van elkaar te corrigeren.

 

Informatie

  • Draag je aligner bij voorkeur dag en nacht, maar in ieder geval minimaal 22 uur per etmaal.
  • Doe de aligner altijd uit tijdens het eten en drinken m.u.v. het drinken van koud water, zonder koolzuur.
  • In eerste instantie kan het lastig zijn met praten. Door veel te praten zal je er sneller aan wennen
  • Bewaar altijd minimaal de laatste 5 sets, die je hebt gedragen. Bijvoorbeeld, als je set nummer 10 draagt bewaar je set nummer 5 tot en met 9. 
  • Tijdens de controles neem je standaard 3 sets mee: je huidige set, de set ervoor en set erna. Bijvoorbeeld als je set nummer 10 draagt neem je set nummer 9,10 en 11 mee naar de controle.
  • Neem contact op met de praktijk indien je merkt dat een attachment eraf is gekomen.
  • Maak altijd een vervolgafspraak nadat je in de praktijk bent geweest, zodat we je regelmatig kunnen controleren.

 

voor meer informatie over de invisalign aligners kijk op www.invisalign.com 

 

Reiniging

Maak de aligner minimaal twee maal daags goed schoon met een tandenborstel en koud water. Gebruik nooit heet water. Wel kun je tandpasta gebruiken. Goed om te weten is dat door het gebruik van tandpasta de aligner minder transparant zal worden.

Zorg ervoor dat je tanden na het eten/drinken goed schoon zijn voordat je de aligner terugplaatst in de mond.


Andere soorten beugels