Header afbeelding

Invisalign Behandelplan


De Invisalign beugel is voor jouw gebit op maat gemaakt en vrijwel transparant. De stand van het gebit past zich aan door een serie van doorzichtige beugels, die gemakkelijk uitneembaar zijn. Deze beugels zijn plastic hoesjes en noemen we aligners. De Invisalign aligners laten de tanden geleidelijk in de juiste positie schuiven. De specialisten van orthodontiepraktijk Wilhelminapark Utrecht maken speciaal voor jou een behandelplan op maat.

 

Hoe ziet de behandeling met Invisalign aligners eruit?

 

Invisalign aligners zijn doorzichtige hoesjes, die de tanden op lijn zetten. Een Invisalign behandeling bestaat uit een reeks van uitneembare aligners, die je gemiddeld elke 7 - 10 dagen vervangt door een nieuwe set. Ook zullen attachments, dit zijn een soort lijmbolletjes, op een aantal tanden en kiezen worden geplaatst om samen met de aligners voor de gewenste correcties te zorgen. Doorgaans zullen er voor een behandeling meerdere reeksen van aligners nodig zijn om tot een gewenst eindresultaat te komen.

 

Elke aligner is op maat gemaakt, speciaal voor jouw gebit. Telkens wanneer je een nieuwe aligner over de tanden klikt, zal je gebit verschuiven. Stapje voor stapje krijgt jouw gebit de ideale gewenste positie.

 

Hoe kan ik eten met de Invisalign beugel?

 

De Invisalign beugel is uitneembaar met eten, drinken, tanden poetsen en flossen. Hierdoor kan de mond goed schoon gehouden worden.

 

Zorg ervoor dat je tanden na het eten en drinken goed schoon zijn, voordat je de aligner terugplaatst in de mond.

 

Hoeveel uur per dag draag ik de Invisalign beugel?

 

De specialist van orthodontiepraktijk Wilhelminapark Utrecht bepaalt precies hoe lang de behandeling duur op basis van jouw specifieke behoeften. Gemiddeld duurt een Invisalign behandeling 12 tot 18 maanden, al kun je al binnen enkele weken resultaat zien.


Waar moet ik op letten tijdens het dragen van een Invisalign beugel van orthodontiepraktijk Wilhelminapark?

 

Dit zijn de adviezen die je moet volgen bij het dragen van een Invisalign beugel:

  • Draag de eerste 2 sets (nr. 1 en 2) beide 14 dagen. Na deze sets zullen de attachments op de tanden en kiezen worden geplaatst.
  • Draag je aligner dag en nacht, minimaal 22 uur per etmaal.

  • Doe de aligner altijd uit tijdens het eten en drinken, behalve bij het drinken van koud water, zonder koolzuur.

  • In eerste instantie kan de Invisalign beugel lastig zijn met praten. Door veel te praten zal je er sneller aan wennen.

  • Bewaar alle sets die je hebt gedragen. 

  • Tijdens de controles neem je standaard 3 sets mee: je huidige set, de set ervoor en set erna. Bijvoorbeeld als je set nummer 10 draagt neem je set nummer 9,10 en 11 mee naar de controle.

  • Neem contact op met de praktijk als je merkt dat een attachment eraf is gekomen.

  • Maak altijd een vervolgafspraak nadat je in de praktijk bent geweest, zodat we regelmatig kunnen controleren of de behandeling goed verloopt of mogelijk moet worden bijgesteld. Doorgaans willen we je elke 8 weken zien voor een controle. 

 

Bekijk de Invisalign website voor meer informatie over de Invisalign behandeling.

 

Hoe reinig ik de Invisalign-aligner van orthodontiepraktijk Wilhelminapark?

 

Maak de aligner minimaal tweemaal daags goed schoon met een tandenborstel en koud water. Gebruik nooit heet water. Wel kun je tandpasta gebruiken, maar door het gebruik van tandpasta kan de aligner minder transparant worden.

 

Wat kost een Invisalign behandeling?

 

De kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de behandeling. Op basis van het behandelplan dat we samen met jou opstellen, kunnen we de behandelkosten bepalen. Voordat je start met de Invisalign behandeling, nemen we de kosten samen door. 


Andere soorten beugels