Header afbeelding

De orthodontist
een specialist


Als u een orthodontist kiest die lid is van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten, dan weet u zeker dat een specialist u behandelt.

Opleiding van de orthodontist

De orthodontist volgt eerst de 6-jarige tandartsopleiding en daarna een 4-jarige opleiding tot orthodontist. Uw orthodontist heeft dus 10 jaar gestudeerd en is daarmee een echte specialist. Alleen orthodontisten die beide opleidingen succesvol hebben afgerond, mogen zich orthodontist noemen. Zij kunnen zich inschrijven in het Specialistenregister voor Tandheelkundige Specialisten (STS).

Kwaliteit gewaarborgd

Elke vijf jaar moet een orthodontist zich laten herregistreren. Om daarvoor in aanmerking te komen moet de orthodontist aan hoge kwaliteitseisen voldoen.

Ook tandartsen voeren beugelbehandelingen uit

Het is voor u als patiënt soms wat verwarrend, maar een tandarts heeft na de tandartsopleiding geen opleiding tot orthodontist gevolgd. Een tandarts is dus geen orthodontist en daarom ook niet opgenomen in het STS. Ook wordt een tandarts niet gecontroleerd op de kwaliteit van orthodontisch handelen zoals bij orthodontisten wel het geval is.

Keuze voor een orthodontist ligt voor de hand

Een orthodontist staat garant voor een hogere kwaliteit en actuele kennis, terwijl u daar niet meer voor betaalt. De kosten voor een behandeling zijn bij zowel orthodontisten als tandartsen gelijk.Foto

Een vet gebit

Iedereen wil het liefst een beugel in groep 7 of 8. Ik ook. Het is niet stom of zo. Een mooi gebit is toch wel heel belangrijk. Ik vind de mensen die hier werken super aardig.

// Lucas